Recents in Beach

Çizim malzemeleri satın alma rehberi


Başlayın

Seviye: Başlangıç 
(Hiç bir deneyimi olmayanlar yada
tekniklerini geliştirmek isteyenler için)
Öğretmen: Yok (Kendi kendine)

Programı Yükselt! (Şimdi Yükselt)
Bu programda öğretmen desteği
ile kazanılacaklar.
-Soru cevap
-Tamamlanan çalışmalara yorum
-Eksik bölgelerin düzeltilmesi   





   Bu makale yeni başlayanlar için iyi bir rehber olacaktır. Bir çok sayıda farklı ürünü ararken bunalmış gibi hissedebilirsiniz.Aslında başlangıç olarak fazla bir ürüne ihtiyaç duymanıza gerek yok az ama öz olarak seçilmiş ürünleri tedarik etmeniz yeterli olacaktır. Zaten ilerleyen ders konularında daha profesyonel çizimler yapabilmek için gerekli ekipmanları size bildireceğim.






Makalede yer alan ana konular şöyle sıralanıyor;
  1. Çizim kağıtları
  2. Eskiz Defteri
  3. Kalemler (Kalem seçimleri)
  4. Kalem Numaraları
  5. Hangi kalemle ne tür çizimler yapılır?
  6. Portföy Çantası (Portfolio Case)
  7. Silme araçları (Farklı türdeki silgi çeşitleri)
  8. Bileme araçları (Farklı türde açacaklar)
  9. Kaynaştırma araçları
  10. Şovaleler ve diğer çizim sabitleyiciler
  11. Diğer tüm materyaller (sabitleyiciler,cetveller,maketler vs..)




Çizim Kağıtları






   Çizim kağıtları renk doku ve boyutlarda olmak üzere çeşitli alternatiflere sahiptirler. Kağıt türleri farklılık gösterir.Grenli Kağıtlar (Dokulu Kağıtlar); 300 gramaj bir ağırlığa sahip olan bu kağıtlar daha çok Sulu Boya, Guaj, Akrilik, Mürekkep gibi çizimler için uygundur. Bu değildir ki bu tür kağıtlarda karakalem çizim yapamayız, elbette ki yaparız fakat yapacağınız çalışmanın türüne göre kağıdınızı seçmek önemlidir. Yandaki şekilde dokulu kağıt örneği verilmiştir.



   Grensiz (Dokusuz/Dokusu Az olan); 200 gramajlık kağıt bu türleridir. Doku olarak daha az prüzsüz olduğundan dolayı bu tür kağıtlar kullanılarak daha detaylı çalışmalar uygulamak mümkündür. Kağıt seçimlerinizde bu bilgileri göz önünde bulundurarak kağıt seçimi yapmanız önemlidir siz nasıl bir çizim yapmak istiyorsunuz? Öncelikle buna karar verin ve malzem listenizi ona göre planlayın!







Eskiz Defteri 
   Sık sık seyahat eden yada çizimlerinizi bir yerden bir yere taşımak zorunda olanlardansanız Eskiz defteri sizin için ideal bir çizim aracı olacaktır. Buruşup kenarları kırılan hatta yıpranan çizimlerinizi böylelikle korumuş olacaksınız.









Kalemler (Kalem seçimleri)
Ürün yelpazesi oldukça fazladır dolayısı ile kalem seçimi yaparken hangi kalemleri alacağınız konusunda şüpheye düşebilir,yanlış seçimler yaparak kötü bir başlangıç ile şevkinizin kırılmasına yol açabilirsiniz. Yüz yıllardır grafit ilgi çekiyor ve karakalem tekniklerinde kullanılan ve popüler olan çizim materyelli olarak başı çekmektedir. Fakat yelpazenin geniş olduğunu söylemiştim bu geniş ürün yelpazesi içerisinde başlangıç aşamasında ne tür kalemler kullanmanız gerektiğini bilmek ve doğru seçimi yapmak gerçektende önemlidir.









Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Öncelikle böyle bir site hazırladığınız için size sonsuz teşekkür ederim.sayenizde adım adım öğrenmeye başlayacağım :) başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  2. @Pınar ilginizden dolayı ben teşekkür ederim umarım siz ve diğer herkes için faydalır olur iyi çalışmalar dilerim. :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir blog içeriğide öyle bende başladım karakaleme ziyaret etmek isterseniz :http://cizimsevinci.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. @Ergün FATSA Öncelikle çok teşekkür ederim seve seve ziyaret ederim tabi ki, başarılarınızın devamını diliyorum.

    YanıtlaSil