Recents in Beach

EL FİGÜRÜ ÇİZİMİ NASIL YAPILIR? (ADIM-ADIM)

 Herkese merahabalar bu gün sizlerle bir el figürünün adımlarını inceleyerek çizeceğiz, El çizimi genellikle çok fazla kulak ardı edilen çizimler arasında yer alıyor dolayısı ile el anatomisini çok iyi öğrenmeden çizim yapılmaya çalışılıyor. Siz bütünde iyi bir resim ortaya çıkartmak istiyorsanız insan vücudunun anatomisini iyi bilmeniz gerekiyor bu dersimizde bir el figürü çizerken izleyeceğimiz adımları göreceğiz lafı daha fazla uzatmadan derse geçelim.

Çizim sonunda elde edeceğimiz örnek aşağıdaki gibi olacak.


Hep söylüyorum ve bu bölümde tekrar vurgulayacağım bunu unutmamanız gerekiyor çizdiğiniz her ne olursa olsun öncelikle çizdiğiniz objeyi basit geometrik şekillerle görüp ana hatlarını çıkartmamız gerekiyor şimdi aşağıda oluşmuş ilk geometrik şekli inceleyerek uygulayalım.










İkinci adım olarak, basitçe görmeye devam ederek geometrik şekiller ile ana hatlarını oluşturuyoruz sanki keskin köşeli bir robot eli çizer gibi çizime devam ediyoruz aşağıdaki 2. adımı inceleyerek dikkatlice uygulayın.






3. ve 4. Adımlarda aynı mantıkla ilerliyoruz dikkat ederseniz sadece geometrik yapıları kullanarak bu noktaya kadar çizimi kolaylıkla taşıdık evet ilk etapta yeni başladıysanız size bu zor gelecek fakat ilerleyen zamanlarda (bolca alıştırma yaparak) çok daha kolay çiziyor olabileceksiniz. Burada en büyük Sabır ve Devamlılıktır.



Son adıma geldik bu adımda (5) geomterik şekillerden sıyrılmış ana hatları daha keskin kontörler ile ifade ediliyor son adımda ise (6) krokiyi oluştururken kullandığımız geometrik şekiller olsun araştırma çizgilerimiz olsun kısacası fazlalıklar silinerek detaylar ekleniyor tırnak gibi ve avuç için, parmak boğum çizgileri gibi. Dilerseniz gölelendirme uygulayarak çizimi tamamlayabilirsiniz. 

Onlarca eğitimin yer aldığı youtube kanılımdaki içeriklerede bakabilir, abone olarak derslerden ücretsiz şekilde faydalanabilirsiniz.

YETİŞKİNLERE ÖZEL (SERCAN ARAT)
ÇİZİM OKULU (ÇOCUKLARA ÖZEL)




Yorum Gönder

0 Yorumlar