Recents in Beach

Düz Saç Çizimi Nasıl Yapılır?





   Bu dersimizde Gerçekçi düz saç çiziminin nasıl yapıldığı konusunu anlatmaya çalışacağız.Bir çok çizer bir çok dersi başarır göz,dudak,kulak vs fakat saç çizerken oldukça zorluk çekmektedir.Bu konuda fazlasıyla soru ile karşılaştığımız için bu dersi anlatmaya karar verdim umarım hepinize yararlı olur.

   Bu düz saç çizimini aynı zamanda uzun tüylere sahip hayvanlar üzerinde de uygulayabilirsiniz.Şimdi adım adım anlatmaya başlayalım.

1) Çizim Kağıdımızı ve HB kalemimizi alalım ve Kağıdımızın üzerine yumurta şeklinde dairesel bir yapı oluşturalım.



2) Şimdi oluşturduğumuz yumurtamsı şeklimize ana hatları belli edecek şekilde saç çizgilerini ekleyelim fakat eklerken şuna dikkat edin eklediğimiz saç çizmiş olduğumuz yumurtamsı şeklimize yapışmasın.Biraz yukarıdan ekleyin ve saçımızın ortadan ayrıldığını farz ederek ana hattımızı oluşturalım. Aşağıdaki şekilden yardım alarak ikinci adımı da tamamlayınız.



3) Şimdi HB kalemimizi alıyoruz ve hafif hafif saç tellerimizi oluşturmaya başlıyoruz dikkat etmemiz gereken nokra nedir? Biz düz bir saç çiziyoruz ve bu düz saçın gerçeğe yakın olmasını istiyoruz o halde çizgilerimizi çizerken yapıya uygun kavisli düz çizgiler kullanacağız.
Bu ne demek? Uzun saçlı insanlar fön çektiklerinde saçların duruşunun nasıl olduğunu hemen hemen herkes bir kerede olsa gözlemiştir hele ki çizim işi ile uğraşanlar bu tür gözlemleri fazlasıyla yapmalıdırlar, bana göre iyi gözlem her şeydir!  Baş yapısı dairesel bir yapıdır o halde yukarıda ana hatlarını oluşturduğumuz saçı düm düz çizgilerle yani sanki cetvelle çiziyormuş gibi çizmek bize asla gerçek bir saç görüntüsü kazandırmayacakır.Başın dairesel yapısına uygun olan bölgelerde mutlaka ama mutlaka kavisli düz çizgiler kullanmalıyız örneğimize bakarak ne demek istediğimizi kavrayalım. (Figürümüze dairesel bir burunda çizebiliriz)


   Yukları da ki şeklimizde gördüğümüz gibi kahkül çizgileri oluşturduk altında kalan diğer baş için çizdiğimiz dairesel yapıyı silgiyle tamamen kaybetmeden hahfiletin burunu çizmemizdeki amaç her hangi bir yüze saç çizimi yapmadığımız için her iki kısımda da yani sağda ve solda saç olduğunu göstermek için burun merkezi bir yer saçları ortadan ikiye ayıran bir ayıraç görevi görmektedir.


4) Şimdi saçlarımızı çizmeye koyulalım saçlarımızı çizerken düz ve gerçekçi bir saç görüntüsünü vermek için elbetteki ışık ve gölgeye ihtiyaç duymaktayız. Eğer şu an bu dersi çalışırken tek bir kurşun kalem kullanıyorsanız şöye yapın. Işığın yoğun olduğu bölgelerde düz çizgilerimizi çizerken hafif hafifi basınçlar şeklinde çizin saha koyu yani ışık yoğunluğunun az olduğu bölgelerde ise kalem basıncını biraz arttırarak daha fazla bastırarak çiziniz. (2H , 2B veya 4B kalemleri daha hafif çizgileri verir aklınızda bulunsun.) Figürümüzün son hali aşağıdaki şekildedir. çizgilerimizi 4. yani bu madde de anlatıma uygun şekilde şeklimize bakarak uygulayın.


5) Saçın koyu yerlerine 4B Açık tondaki yerlerine ise 2B kalemle düz ve kavisli çizgiler çizerek devam edin başta da söylediğimiz gibi başın formuna,şekline dikkat edin düz ve kavisli çizgiler şekilde yapıya uygun çizgiler çizmeniz gerekmektedir. Düz saç çizgisi oluşturuken en dış yüzeyde saçlar rüzgarın etkisiyle veya elektiriklenmeden dolayı tel tel ayrık gözükebilir bunları da çizimimize katmak gerçekçi forma bizi bir adım daha yaklaştıracaktır unutmayınız.




   Dersimiz burada son bulmaktadır 5 Adımda basit formda gerçeğe yakın düz saç çizimini anlatmaya çalıştık. Dersimizi özetleyerek sözümüzü tamamlarken bu dersten almanız gereken esas bilginin düz çizgiler olması gerektiği değildir. Bu dersimizde düz saç,tüy çizimlerimiz de bize gerekli olacak bilgilerin var olduğunu unutmayınız. Herhangi bir form üzerine düz saç ve tüy çizerken mutlaka o figürün yapısına uygun formda düz ve kavisli olarak çizmeniz gerektiğini aklınızdan çıkarmayın yoksa çizeceğiniz bir kirpiden farkı olmayacaktır ;) Diğer derslerimizde görüşmek dileği ile hoşçakalın İyi çalışmlar...

Ve bu tekniği uygulayarak yapmış olduğum bir çalışmayı örnek olması için sizlerle paylaşıyorum.
Daha fazla çalışmama ulaşmak için TIKLAYINIZ

Yorum Gönder

0 Yorumlar